De Nieuwe Wereld

Begin 2021 heb ik de visuele identiteit verzorgd voor het project “De Nieuwe Wereld” van stichting KunstKlank. Het is een serie van drie beelden geworden, die staan voor de drie seizoenen waarin het project speelt. De lettervormen heb ik met de hand gelegd met organische materialen; graswortels, conifeertakjes, en verdorde herfstbladeren. De kringloop van groei, bloei en verval komt hierin terug. Voor mij als graficus, is het heel spannend om juist met de letter het verhaal te vertellen. Terwijl ik met de hand de letters samenstelde, ontstonden er onder mijn handen allerlei vormen. Dit geeft toch een heel ander resultaat dan meteen achter mijn computer te duiken om iets te ontwerpen. Mijn vader heeft in zijn jaren als kunstenaar een geweldig gevoel voor pigmenten en kleuren opgebouwd. Zo heeft hij de kleuren en sferen van de seizoenen in aquarelverf vertaald. 

De samenwerking met stichting KunstKlank verliep zo goed, dat ik sindsdien hun inhouse grafisch vormgeefster ben. 

Review Femke (PR KunstKlank):

Rhodé is gedreven, accuraat en denkt continue mee met de klant. Ze is zeer getalenteerd en werkt vanuit een grote innerlijke passie. Met een scherp oog voor haar omgeving en een geheel eigen signatuur creëert ze prachtige concepten die geheel natuurlijk en organisch tot stand lijken te komen.


Door het gebruik van natuurlijke materialen en het ontwerpen van een nieuw lettertype hebben onze productiebeelden een zeer hoogwaardige en authentieke uitstraling gekregen. Buiten dat is ze een heel fijn en warm persoon. Samenwerken met Rhodé is gewoon bijzonder prettig!