Bilbo

Wat doe je als je een zolder hebt volstaan met oude dozen, gevuld met foto’s? En deze foto’s samen, vertellen een bijzonder verhaal. Jouw verhaal, wat je graag deelt met jouw naasten. Met volle moed begin je te plakken, foto-albums vol! Totdat je er achter komt, dat je het toch liever anders ziet. Een mooi boek, eigentijds vormgegeven, in een oplage van 80, zodat je al je naasten een exemplaar kunt geven.

Dit is het verhaal van mijn klant Dirk. Hij liep rond met een verhaal over zijn boot, de Bilbo. Een catamaranschip welke hij in 1974 zelf bouwde. Tien jaar lang heeft hij samen met famlie en vrienden de wereld overgezeild.

Elke foto, elk bonnetje en elke herinnering is zorgvuldig opgeslagen. Samen kochten we een goede scanner, en zodoende begon Dirk hoofdstuk voor hoofdstuk te schrijven, en foto’s te selecteren en in te scannen, welke hij daarna naar mij opstuurde.

Zo hebben we stap voor stap samen het Bilbo boek vormgegeven. Een aandachtig proces, en een hele fijne samenwerking. Het werd een boek van 250 pagina’s, op mooi dik biotop papier geprint, en met een harde kaft gebonden.

Zomer 2022 was het boek af en organiseerde Dirk een groot tuinfeest waarop de eerste druk werd overhandigd aan zijn dochters. Deze persoonlijke samenwerking typeert mijn werkstijl. Met aandacht kijken we samen naar de mogelijkheden, en stem ik altijd af met mijn klant.

Review Dirk:

Rhodé kan goed luisteren en samenwerken. Ideeën voor de vormgeving van mijn boek werden over en weer geduldig bekeken en afgewogen. Ze werkt met liefde en compassie.