Alledaagse Rouw

Een 10-delige kaartenserie die voortkomt uit de Schrijfcursus Alledaagse Rouw, een cursus dagboek-schrijven voor nabestaanden, begeleidt door Lotte de Schouwer. Elke kaart is geschreven door een deelneemster van de schrijfcursus en geeft zo een inkijkje in wat alledaagse rouw kan zijn.

Zelf deed ik mee aan deze cursus dagboekschrijven en leerde zo Lotte kennen. Doordat ik zelf een ervaringsdeskundige ben in rouw sinds eind 2020 heb ik deze kaartenserie met heel veel gevoel kunnen vormgeven. Een ode aan de geliefde en gemiste naasten, en een podium voor de stem van rouwenden in onze samenleving.

Review Lotte:

Samenwerken met Rhodé was een hele fijne ervaring voor mij. Met de kaartenset voor Alledaagse Rouw gaven we samen een beeldtaal aan teksten die we tijdens de cursus tot leven hadden zien komen. Het voelde echt als een samenspel, waar Rhodé verrassend maar toch consistent uit wist te beelden. De kaartenset vormt duidelijk een geheel, terwijl het uit tien extreem persoonlijke verhalen bestaat. De cursisten voelden zich hierin gezien, wat voor mij de belangrijkste uitkomst is voor deze serie.